Review Us!

 

1.  What causes tooth decay
      a. cavities
      b. flossing
      c.  acid
      d. age
answer:c

2.   Halitosis is the dental term for:
     a.  bad breath
     b.  dry mouth
     c.   decay
     d.  geographic tongue
answer: a

3.  When should you floss
     a.  once a day
     b.  every time you brush
     c.  once a week
     d.  twice a week
answer: b

4.  When should you brush
    a.  once a day
    b. twice a day
    c.  after every meal
    d.  never
answer: c

5.  How often should you have your teeth cleaned
    a. at least once a year
    b.  at least twice a year (every 6 months)
    c.  once every 5 years
    d.  once a month
answer: b

6.  The leading cause of oral cancer is
     a. eating
     b.  drinking alcohol
     c.  smoking
     d. xerostomia
answer c.

7.  Dry mouth/xerostomia  is caused by
      a.  anxiety
      b. medications
      c.  Sjogren's Syndrome
      d.  all of the above
answer: d

8.  Your 6 month check ups and cleaning visits are important because of the
following:
      a.  Oral cancer screenings
      b.  To detect decay
      c.  To remove bacteria from the oral cavity
      d.  All of the above
    answer: d.

9.  You should always use a _________bristle toothbrush.
      a. medium
      b.  soft
      c. hard
      d. purple
  answer: b

10.  Your mouthwash should contain
      a.  sugar
      b.  a delicious flavor
      c.  antibacterial properties
      d.  alcohol
  answer: c.